Народот и во многу полоши времиња од овие денешни предавнички покажал дека лесно не се победува, дека симболите и македонското чувство не го продава за лажна Заева просечна плата од 500 евра.

Ниту насила можете да му ги одземете и забраните симболите кои ги сака.

Еве и во овој момент во кичевското село Белица тоа се потврдува. Таму два дена трае народниот собир на беличани, кои гордо го веат македонското знаме со шеснаесеткракото сонце и пеат од душа за Македонија.

Видеото и ТУКА.

Gepostet von BELICA – БЕЛИЦА am Sonntag, 21. Juli 2019