Денеска е понеделник, 16 септември 2019 година, 259-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 106 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 13 минути, а ќе зајде во 18 часот и 44 минути.

Денов трае 12 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 7 минути, а ќе зајде во 8 часот и 4 минути.