Денеска е петок, 26 февруари 2021 година, 57-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 208 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 16 минути, а ќе зајде во 17 часот и 18 минути.

Денов трае 11 часа и 2 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 19 минути, а ќе зајде во 6 часот и 4 минути.