Денеска е сабота, 13 јули 2019 година, 194-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 171 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 11 минути, а ќе зајде во 2 часот и 194 минути.