Денеска среда, 29 јули 2020 година, 212-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 154 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 23 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 22 минути, а ќе зајде 37 минути по полноќ.