Денеска е недела, 20 октомври 2019 година, 293-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 72 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 17 часот и 46 минути.

Денов трае 10 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 30 минути, а ќе зајде во 13 часот и 6 минути.