Денеска е петок, 12 јули 2019 година, 193-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 172 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 2 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 6 минути, а ќе зајде во 1 часот и 44 минути.