Денеска среда, 12 август 2020 година, 226-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 140 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 38 минути, а ќе зајде во 19 часот и 39 минути.

Денов трае 14 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 3 минути.