Денеска среда, 7 април 2021 година, 97-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 268 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 9 минути, а ќе зајде во 19 часот и 4 минути.

Денов трае 12 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 21 минута, а ќе зајде во 14 часот и 21 минута.