Денеска вторник, 29 септември 2020 година, 274-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 92 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 28 минути, а ќе зајде во 18 часот и 19 минути.

Денов трае 11 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 44 минути, а ќе зајде во 3 часот и 43 минути.