Денеска е среда, 9 октомври 2019 година, 282-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 83 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 37 минути, а ќе зајде во 18 часот и 4 минути.

Денов трае 11 часа и 27 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 30 минути, а ќе зајде во 2 часот и 2 минути.