Денеска е сабота, 14 декември 2019 година, 348-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 17 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 17 минути, а ќе зајде  во 8 часот и 52 минути.