Денеска е вторник, 14 јануари 2020 година, 14-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 352 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 25 минути.

Денов трае 9 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 49 минути, а ќе зајде во 9 часот и 40 минути.