Денеска е петок, 24 јануари 2020 година, 24-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 342 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 16 часот и 36 минути.

Денов трае 9 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 43 минути, а ќе зајде во 16 часот и 9 минути.