Денеска е вторник, 6 август 2019 година, 218-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 147 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 30 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути.

Денов трае 14 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 41 минута, а ќе зајде во 23 часот и 15  минути.