Денеска е четврток, 27 јуни 2019 година, 178-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 187 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 32 минути, а ќе зајде во 14 часот и 31 минута.