Денеска е петок, 11 октомври 2019 година, 284-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 81 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 40 минути, а ќе зајде во 18 часот и 1 минута.

Денов трае 11 часа и 21 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 23 минути, а ќе зајде во 4 часот.