Ознака: сонце

ВЛАСТА ГО ИЗЛОЖУВА ТОА ШТО ГО БРУСЕШЕ: Нова поставка во НБМ со приказна за денарот со мотиви со Сонцето од Кутлеш

(фото) ВЛАСТА ГО БРИШЕ НАРОДОТ ГО ЦРТА: Чичко Симе, дедо Живе и Цане го нацртаа Сонцето од Кутлеш на карпа од 30 метри

ТОА ШТО ВО МАКЕДОНИЈА СЕ БРУСИ: Знаме со македонското 16-крако сонце во Собранието на Војводина

(фото) МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ: Тоа што во Скопје и во Македонија се бруси и од шахтите, во хрватски Сплит се истакнува на видно место

ВЕШТАЧКО СОНЦЕ: Научници работат на проект што чини 20 милијарди евра

Затемнување на Сонцето: Огнен прстен над Африка и Азија

Астрономски календар: Прв сончев зрак во 7:05, а последен во 17:28 часот

Астрономски календар: Сонце во 6:40 часот

(фото) БИТОЛЧАНЕЦ КОНТРА БРУСАЧИТЕ: Со шаблон повторно го враќа Сонцето од Кутлеш на капаците

ВЛАДАТА ГО ЗГАСНУВА МАКЕДОНСКИОТ СИМБОЛ: Денес над Македонија заоѓа Сонцето од Кутлеш