Денеска е сабота, 19 октомври 2019 година, 292-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 73 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 49 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути.

Денов трае 10 часа и 59 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 34 минути, а ќе зајде во 12 часот и 8 минути.