Денеска петок, 12 февруари 2021 година, 43-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 222 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 35 минути, а ќе зајде во 17 часот и 1 минута.

Денов трае 10 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 18 минути, а ќе зајде во 17 часот и 44 минути.