Денеска е сабота, 1 октомври 2022 година, 273-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 92 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 29 минути, а ќе зајде во 18 часот и 18 минути.

Денов трае 11 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 42 минути, а ќе зајде во 21 часот и 32 минути.