Денеска петок, 31 јули 2020 година, 214-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 152 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути.

Денов трае 14 часа и 29 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 38 минути, а ќе зајде во 1 часот и 58 минути.