Денеска понеделник, 21 декември 2020 година, 356-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 10 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути.

Денов трае 9 часа и 7 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 45 минути, а ќе зајде во 23 часот и 20 минути.