Денеска е петок, 12 август 2022 година, 219-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 146 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 25 минути, а ќе зајде во 5 часот и 35 минути.