Денеска сабота, 1 август 2020 година, 215-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 151 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 27 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 36 минути, а ќе зајде во 2 часот и 49 минути.