Денеска е четврток, 23 мај 2019 година, 143-иот ден во годината.

До крајот на годината остануваат уште 222 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 8 часот и 52 минути.