Денеска четврток, 3 декември 2020 година, 339-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 27 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 43 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 31 минута, а ќе зајде во 9 часот и 26 минути.