Денеска е вторник, 3 декември 2019 година, 337-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 28 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 42 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 21 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 3 минути, а ќе зајде во 22 часот и 38 минути.