Денеска е вторник, 22 октомври 2019 година, 295-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 70 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 17 часот и 43 минути.

Денов трае 10 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 45 минути.