-Дадов интервју за ТВ Сител при мојата посета на Скопје и истакнав дека уставните измени треба да се направат порано отколку подоцна. Но, го посочив и моето целосно разбирање за загриженоста што ВМРО-ДПМНЕ и македонските граѓани ја имаат кон ова прашање. Ставот на сестринската партија на ЕПП, ВМРО-ДПМНЕ е веќе јавно познат и признаен. Фокусот на земјата на нејзиниот европски пат треба да биде на предизвиците и грижите што ги истакна Извештајот на ЕУ за напредокот од оваа година, пишува во својата објава Бејер.