Би-би-си Спорт објави сторија на поранешната гимнастичарка Мишел Киневи која била изложена на мрачни постапки на тренерот Леонард Холис во 80-тите години на минатиот век.

За време на злосторството, спортистката била дете на девет години. Им раскажала на родителите за инцидентот, отишле во полиција, но не било отворено кривично дело поради недостиг на докази.

Како возрасна, во 2015 година, Киневи откри дека нејзиниот силувач е осуден за непристојно однесување кон друг ученик на возраст под 14 години.

После тоа, Мишел повторно напиша изјава во полиција. Овој пат прифатена, но во меѓувреме обвинетиот почина во 2017 година без да дочека судење.

Тогаш Киневи се обиде да ја изведе пред лицето на правдата Британската гимнастичка федерација, која знаеше за тоа каква репутација има тренерот, но не го отстрани од работата со деца. Но, во федерацијата, на поранешната атлетичарка и беше кажано дека тие не гледаат вина зад себе, по што Мишел одлучи да ја објави својата приказна јавно.