Турскиот министер за надворешни работи, Мевлут Чавашоглу, објаснувајќи го противењето на Турција за брзиот прием на Шведска и Финска во НАТО (двете земји ги смета за спонзори на тероризмот), го употреби и примерот со Македонија, која чекаше 11 година и на крај беше принудена да го смени името и покрај то ашто нардоот го одби новото име преку референдум.

Погледнете во видеото што кажа тој.