Во Скопје денеска ќе се одржат третите по ред „Беломорски Видувања”, најмасовна средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Како што соопштија организаторите на средбата, на настанот најавено е присуство над 500 гости, меѓу кои и претседателот на ВМРО – ДПМНЕ, преставнци на црквата, министри, градоначалници, претседателот на МАНУ, историчари, општественици…

Фото: МИА