Девојче (13) во Австрија силувале 17 мигранти, денска ја исмеваа на суд

/ 14.05.2024

Во судот во Виена започна судењето на осомничените мигранти за силувањето на Миа (13).

Минатата година била силувана од 17 мигранти (на возраст меѓу 13 и 19 години).

На минатото рочиште адвокатот на еден од осомничените прикачи наводни фотографии со пораки од социјалната мрежа Инстаграм. На споменатите фотографии Миа наводно признава дека доброволно се согласила на врската со младите и дека тужбата против нив ја поднела поради притисок од нејзината мајка.

Адвокатот на Миа, Саша Флац, изјави дека тие пораки се лажни.

„Се сомневаме дека еден од насилниците направил лажен профил на Инстаграм за да избега од одговорноста“, рече адвокатот.

Девојчето се сретнало со осомничените во паркот. Притоа, повеќепати ја малтретирале и ја снимале на паркингот, скалилата и станот.

„Знаеш дека бев силувана, јас ги пријавив. Но, работата е во тоа што го сакав. На тие момци им реков дека имам 16, а не 13. Мајка ми ме принуди да го направам тоа затоа што мрази странци. Тие не ми направија ништо “, се вели во наводните пораки.

Миа за време на судењето изјавила дека никогаш не ги пишувала пораките, и дека е лага дека нејзината мајка мрази странци.

Судењето ќе продолжи во наредните денови.


Од истата категорија