Нем само Макеоднија пробем со медиуите кои се еднострани. Истиот проблем очиглендо го имаат САД, кога веќе тоа го велипрвиот човек ан најмоќната земја на светот.

Тој н Твитер напиша дека „корумпираните медиуми кои спинуваат се непријатели на народот“!

Неколку минути пред тоа, во врска со емисија на NBC, претседателот на САД го напиша и следното:

„Нема ништо смешно во врска со Saturday Night Live на Лажни Вести NBC! Прашањето е, како мрежите се извлекуваат со овие удари кон републиканците без последици? Исто така и за многу други емисии? Многу не фер и треба да се разгледа. Ова е вистинскиот заговор!“