Го информирав минатата ноќ Џон Болтон дека неговите услуги не се веќе потребни во Белата куќа. не се согласува, со многу од неговите сугестии, како и многумина во администрацијата, па…

Ја побарав неговата оставка и таа ми беше дадена утрово. Му благодарам на Џон за неговата работа. Ќе именувам нов советник за национална безбедност следната недела.

Ова се последните две објави на американскиот претседател Трамп на Твитер.