Драма околу тоа кој бил со Коби Брајант во авионот и дали меѓу патницие се наоаѓале и членови на неговото смејство.

Еј-Би-Си известила дека на хеликоптерот се наоѓале и неговите ќерки, но потоа, откако читателите збеснале на социјалните мрежи, почнала да известува спротивно, односно дека ниту едн член од неговото семејство не бил со него.

Повеќето медиуми известуваат дека неговата сопруга и ќерките се безбедни (Брајант има четири ќерки од кои едната е новороденче), но Нујорк пост го пренесува ТМЗ кој вели дека ќерка му Ванеса (13) се наоѓала на хеликоптерот. Со оглед на тоа што нема преживеани, тогаш и таа е меѓу починатите, доколку навистина била со татко и.

Американсиките медиуми очекуваат официјална информација околу останатите патници, а во меѓувреме, се пласираат различни вести.

Њујорк Пост