На општа рдост на „ЛидеЛиде“ Македонките и Македонците, на општа радоста на певаљките одм комљраски произход и сличното граџанство, Филипче денеска се „помири“ со родителите кои се плашат да ги пуштат децата на училиште на 1 септември поради кататсрофата што под негово водство ни се случува со Ковид19.

Така денеска Филипче изавил дека „огромен е ризикот ако училиштата се отворат од септември“.

Тоа е меѓутоа истиот Филипче кој пред само шест дена тврдеше нешто друго. Неговиот став, како и два-три пати изнесениот став на директорот на ЦЈЗ, Александар Стојанов, дека децата треба да одат на училиште, општата мобилизација на сите медиуми во давањето „лесна“ поддршка на овој став, всушност уште претдно ги натера дел о родителите да се организираат преку социјалните мрежи и д апобараат наствата да с епдржва он лајн, за сите, или барем з атие кои таа опција ја преферраат з асвоите деца.

Кога притисокот на таа група го надвладеа притисокот на групата за одење на училиште, одеднаш дојде денешниот став на Филипче, проследен со „ЛидеЛиде“ восклици по групите на социјаните мрежи дека „добро е што го имаме“. Бог да чува и да брани.

Но, еве уште еднаш што велеше Филипе пред само шест дена?

Какво просветлување доживеал за овој краток период?