Вечерва премиерот Зоран Заев предупреди тие што изутрина ќе се пробудат порано, и можеби ќе излезат на модерен и квалитетен автопат или регионален пат, да не бидат изненадени оти Владата гради низ целата држава. И гради по план:

– Интензивно се градат квалитетни и модерни патишта низ целата држава. Ги реализираме ветувањата кои ги дадовме пред граѓаните. Градиме по план, објави вечерва Заев.