Ретки се оние кои застануваат, а уште поретки се оние кои разговараат со него.

Во изобилство на негативни вести, брзото темпо, ситуации и стилот на живот, кој го живееме, мора да бидеме горди на оние меѓу нас кои сè уште делуваат топло и човечки.

Сведок на тоа е сцената од улиците во Сараево, која можеби е најдобриот показател дека на сите им треба само убав збор.

Милосрдна сестра во градската гужва не го занемари бездомникот. И покрај тоа што брзаше некаде, таа застана, подели помош и поразговара со човекот, кој деновиве мрзне на студениот асфалт.

 Ова покажува дека меѓу нас сè уште има добри луѓе.