Денеска е вторник, 28 јануари 2020 година, 28-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 338 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 16 часот и 42 минути.

Денов трае 9 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.