Да направев десет отсто од ова што го направив за Македонија и македонскиот народ, 10 посто од тоа да направев за мојата вистинска татковина и мојот народ во Хрватска ќе бев прогласен за херој, порача денеска на својот Фејсбук профил Игор Југ, кој е осуден на 12 годишна затворска казна.

– После се што направив за Македонија и за нејзините граѓани, во име на тие исти граѓани сум прогласен за тepopист и сум ocyден на 12 години poбија, тука сум понижeн требаше и јас 15-ка да изедам. Нема што друго да ви кажам, ќе ве поздравам на мојот мајчин јазик. За дом спремни за увјек и навјек, напиша Југ.