Наспроти очекувањата поради дождот, масовно како и во претходните денови продолжи протестот против францускиот предлог.

Започна пред Владата, потоа продолжи со марш до МНР, а сега протестот се одвива пред македонското Собрание.

Во моментов, на присутните им се обраќа пејачката Ребека Јанкоска Ристевска која претходно ја изведе песната „Налеј, налеј“.