Фудбалската конфедерација на Јужна Америка (КОНМЕБОЛ) ја покани Европската асоцијација (УЕФА) да одржи натпревар помеѓу репрезентациите на Аргентина и Италија.

Аргентина го освои Купот на Америка пред два дена, додека Италија стана европски шампион.

КОНМЕБОЛ верува дека таков натпревар ќе стане традиционален „дуел на шампионите“.

Поради проблеми со календарот, исклучително е тешко да се организира ваков натпревар во 2021 година.

Средбата може да се одржи во 2022 година, пишува новинарот на „TyC Sports“, Цезар Луис Мерлот.