По најновата аудио снимка за мешањето на екс премиерот и претседател на СДСМ Зоран Заев во работата на СЈО и Врховниот суд, се огласи поранешниот словенечки премиер Јанез Јанша, кој се уште преговара за составување на новата влада во Словенија, а од кој неодамна е и трн во окото на македонските комуњари.

„Ова е владеење на правото во Македонија управувана од социјалистите. „Договорено е случаите да се укинат. Катица знае. Врховниот суд ќе донесе одлука, тие не можат да сторат ништо без Заев “.