Дека во случајот со обвинителниот предлог на Тони Михајловски станува збор за класичен политички прогон, покажуваат и овие две објави на наводно загрозениот од Михајловски, Бранко Тричковски, за кои обвинителството на Јовевски молчи. Оние пак што чекаат за вакви случаи некаква реакции од такви како ЗНМ на Насер Селмани, бадијала си го губат времето. Мачката понекогаш им го јаде јазикот, па им го враќа на кратко за такви како Тони, па пак им го јаде… итн.