Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ информира дека нивните автобуси не биле предмет на вчерашната акциска контрола на полицијата во која 49 автобуси беа испратени на вонреден технички преглед и кај кои се откриени неправилности со кочниците и уредот за управување.

– Сите возила на ЈСП Скопје се во редовен сообраќај согласно утврдениот линиски превоз. Преглед е вршен на возилата на приватните превозници и исклучени од сообраќај се неколку нивни возила. Детали од исходот на контролите, барајте во „Слобода превоз“ и „Мак експрес“, кои заедно со ЈСП Скопје учествуваат во реализирањето на јавниот превоз во Скопје, се наведува во соопштението.