Кај еден од патниците во Занзибар, детектиран британскиот сој на САРС КОВ 2

/ 03.03.2021

Министерството за здравство ја информира јавноста дека според анализите што денеска ги направи МАНУ на брисот од пациентот кој пред неколку дена се врати од Занзибар, детектирано е присуство на британскиот сој на вирусот СарсКов2.

Во текот на утрешниот ден ќе биде извршена анализа на вториот пациенет кој исто така патувал за Занзибар. Тој е ковид позитивен и исто така е хоспитализиран.


Од истата категорија