Реконструкцијата на втопатот Тиран-Драч ќе заврши во јули, објави премиерот Еди Рама.

Тој на прес-конференција денес рече дека ќе се обнови и локалниот пат кон Драч. Рама додаде дека на автопатот ќе бидат поставени и патарини, така што сите кои ќе го користата автоатот ќе мораат да платат.

„Во иднина патишата ќе бидат подобри. На автопатот Тирана-Драч првин му е неопходна реконструкацја, а потоа тој ќе треба и да се одржува. Разговараме да се постави патарина, а во истот време ќе вршиме и реконструкција на стариот пат од Ндраќи“, рече Рама денес од Драч.