Во јавноста се прошири документ според којшто економската директорка на Токсикологија, Бесија Иљази им забранила на вработените да даваат изјави за медиумите.

Како што стои во документот таа тоа го направила со цел да го заштити угледот на клиниката.

Телма веќе информираше дека Клиниката за токсикологија го добила решението од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат каде стои дека се забранува 18-те претходно вработени на дело да продолжат да доаѓаат на работа.

Но вчера тие си ги зеле решенијата за работа потпишани само од организациската директорка Бесија Иљази, откако минатата недела беше разрешен медицинскиот директор Данил Петровски кој во моментов користи годишен одмор.